RunMania.com - forum biegaczy

Dołącz do społeczności biegowej!

RunMania.com - forum biegaczy / Ból w zewnętrznym ścięgnie podkolanowym

Nie jesteś zalogowany.

Login:  Hasło:  Logowanie

• Index
  •  » Zdrowie
  •  » Ból w zewnętrznym ścięgnie podkolanowym

#1 2009-08-17 17:16:54

Troll81
Zaczynam dopiero

Ból w zewnętrznym ścięgnie podkolanowym

Truchtam już od jakiegoś czasu i ostatnio przeskoczyłem barierę 10km (w jednym biegu). Od tego czasu zaczęły się problemy z prawym kolanem, a konkretne z zewnętrznym ścięgnem podkolanowym. Po jakiś 600m biegu zaczynam je czuć a około 1km zaczyna mnie boleć. Dodam że przed biegiem robię tak z 10-15min rozgrzewki (skłony, rozciąganie i takie tam). Wcześniej z palcem w nosie przebiegałem 10km i na ostatnich 100m jeszcze w sprint przechodziłem, a teraz 1km nawet nie dam rady. Myślałem o starcie w maratonie ale przy takich klockach to ja sobie mogę pomarzyć. Zrobiłem tydzień przerwy i dalej boli, drugi tydzień i znów to samo. Ma ktoś jakiś pomysł, jak się tego pozbyć?? Dodam że nie przypominam sobie żadnej poważniejszej kontuzji tego ścięgna (a okolice lewego ścięgna miałem kiedyś operowane).

Pomóż nam wspomagać naukę, zwalczać Aids, Raka i modelować ludzkie białka, szukać odpowiedzi na pytania współczesnej fizyki. Wejdź na www.boincatpoland.org i przyłącz się do nas. Jesteśmy największym zespołem liczącym w kraju.

• Index
  •  » Zdrowie
  •  » Ból w zewnętrznym ścięgnie podkolanowym

Stopka forum